* Forsby skola * Haddom skola * Isnäs skola * Kyrkoby skola *

* Isnäsin koulu * Koskenkylän koulu *

Isnäsin koulu

 

Isnäsin koulu

Edöntie 27
07750 Isnäs

puh: 634 447

Historiaa

Vuonna 1929 perustettiin Tetomiin Koskenkylän yksityinen suomalainen kansakoulu. Se siirtyi Pernajan kunnan omistukseen 1. 1. 1956. Vuonna 1959 jaettiin Pernajan kunnan suomenkielinen koulupiiri kahtia. Koulumme edeltäjä toimi Suur-Sarvilahden lakkautetussa ruotsinkielisessä koulussa. Vuonna 1963 Valmistui Gislarböleen uusi suomenkielinen kansakoulu.

Toinen suomenkielinen koulu siirtyi vuonna 1964 Fasarbyn lakkautetun ruotsinkielisen koulun tiloihin. Sieltä koulu muutti vuonna 1971 Tervik-Tjusterbyn lakkautettuun ruotsinkieliseen kouluun. Vuonna 1973 valmistui Isnäsin koulun nykyinen rakennus samalle tontille Isnäsin ruotsinkielisen koulun kanssa. Kouluilla on yhteisiä tiloja ja yhteistä henkilökuntaa.Vuonna 1975 siirryttiin Pernajassa peruskouluun.

Tilastotietoa

Lukuvuonna 2004-2005 Isnäsin koulussa on 23 oppilasta. Lisäksi kuusi esikoululaista saa opetusta koulussamme muutamia tunteja viikossa. Opettajia on kaksi: Petri Kemppainen (luokat 3-6) ja Anita Metsola (luokat 1-2).

Koulukuljetusten piirissä on lukuvuonna 2004-2005 11 oppilasta. Kuljetukset on järjestetty yhteisesti molempien Isnäsin koulujen kesken.

Ensimmäisenä kolmannelta luokalta alkavana vieraana kielenä koulussamme opetetaan englantia.

Kouluruokailu

Kouluruokailu tapahtuu yhteisessä ruokalassa Isnäsin ruotsinkielisen koulun kanssa. Ruoka valmistetaan omassa keittiössä Amican toimesta. Sekä opettajat että oppilaat ovat tyytyväisiä kouluruokaan.

Koulun piha

Molemmilla Isnäsin kouluilla on yhteinen välituntipiha ja yhteiset pihakalusteet. Koulujen oppilaat toimivat jonkin verran välituntien aikana yhdessä. Yhteistyö koulujen kesken toimii joustavasti.

Mitä hyvää Isnäsin koulussa

(oppilaiden mielipiteitä)

”Isnäsin koulu on kiva paikka. Täällä on mukavat opettajat. Meidän koulussa on värikkäitä persoonia. Koulu on viihtyisä, mutta alkaa tarvita jonkinlaista korjausta.”

”Isnäsin koulussa on hyvä järjestyksen valvonta. Ruoka on maukasta ja kokki mukava. Välituntialueella voi tehdä monenmoista, kuten hyppiä hyppistä, pelata jalkapalloa, keinua jne., mikä on mukavaa. Koulussamme on yhdysluokat. Se on kiva, sillä voi muistella omia vanhoja vuosia, kun näkee, kun alemmilla luokilla olevat opiskelevat samoja aineita.”

”Hyvää on, että täällä on teevee. Huonoa on se, että pulpetin istuimet on kovat.”

”Isnäsin koulussa on mukavaa vaikka koulurakennus on hiukan vanha. Koulun piha on riittävän suuri ja tekemistä löytyy. Koulun ruokala pieni mutta mukava ja keittäjä tekee hyvää ruokaa.”

”Välkät on tarpeeksi pitkät ja välkkäalue on iso. Hyvät ruoat.”

”Meillä on ihan hyvä koulu. Ruoka on hyvää ja muutenkin aika viihtyisä ilmapiiri, vaikka koulurakennus voisi olla viihtyisämpi.”

”Hyvää meidän koulussa on hyvä ilmapiiri, oppitunnit, ruoka ja saavutukset. Talvella ei saa heittää lumipalloja, eikä kesällä saa pilata nurmikkoa. Jos ollaan tehty päätöksiä, ne yleensä pitää. Jos sääntöjä rikkoo, voi saada jälki-istuntoa. Jos on unohtanut läksyt, tai unohtanut tavaroita kotiin, saa unohduksen. Jos tulee viisi unohdusta täyteen, saa jälki-istuntoa.”

Isnäsissä 23.09.2004 Petri Kemppainen
petri.kemppainen@pernaja.fi

 

Päivitetty marraskuun 7.pnä 2004 Webmaster
Pernajan kunta
S
ivukartta