* Forsby skola * Haddom skola * Isnäs skola * Kyrkoby skola *

* Isnäsin koulu * Koskenkylän koulu *

Koulurakennus

 

Koskenkylän koulu

Koskenkyläntie 424
07700 Koskenkylän saha

puh: 637 380
sähköposti: koskkoulu@pernaja.fi

Historia

Pernajan suomen kielisten lasten koulutaival oli aluksi vaikea. Tetomin kylässä toimi yksityinen kansakoulu. Se perustettiin v. 1929. Aluksi se toimi vuokratiloissa. Myöhemmin saatiin oma koulurakennus, jossa toiminta jatkui vuoteen 1963 yhdessä Fasarbyn koulun kanssa.

Nykyinen Koskenkylän koulu aloitti toimintansa syksyllä 1963. Koulussa oli kaksi opettajaa ja oppilaita oli 53. Tämä koulurakennus oli ensimmäinen, jonka kunta on rakentanut suomenkielisiä oppilaita varten. Alue ostettiin Askolin-yhtiöltä.

 

Piirustus

 

 

Tilastotietoa

Koulussa on on n. 100 oppilasta. Esikoulu toimii Koskenkylän päiväkodissa. Esikoululaiset saavat opetusta koulussamme muutamina kertoina lukuvuodessa. Opettajia on kuusi. Heistä yksi on tuntiopettaja. Erityisopettaja on koulussamme kahdeksan tuntia viikossa.

Koulunkäyntiavustajia on koulussamme kolme. N. 80% koulun oppilaista saavat koulukuljetuksen. Oppilaita on laajalta alueelta. Koulussamme on valittavana vieraana kielenä ainoastaan englannin kieli.

Ekaluokkalaisen tekstiKouluruokailu

Kouluruokailun hoitaa Amica. Ruoka valmistetaan Hemgårdenin keskuskeittiössä ja toimitetaan taksilla koululle, jossa Amican henkilö hoitaa ruuan jakelun oppilaille. Yleensä olemme olleet tyytyväisiä kouluruokaan. Koulussamme on joustavat ruokailuajat klo 10.30-11.30.

Koulun lähiympäristö

Koulun pihan ympärillä on lapsilla hyvät leikkipaikat, joissa he voivat luoda omia leikkejä luonnossa. Koulumme ympäristössä voi nähdä erilaisia lintulajeja, oravia ja lumihangella ketun, supikoiran, jäniksen, lumikon ja hirven jälkiä yms. Lapset keräävät mielellään erilaisia kasveja koulun lähiympäristöstä.

 

Hiidenkirnu

Teemme mahdollisimman usein retkiä lähiluontoon. Joskus käymme jopa retkellä Jumalankallion lähettyvillä Suomelahden rannalla katsomassa jääkauden jälkeensä jättämiä hiidenkirnuja.

 

Päivitetty marraskuun 7.pnä 2004 Webmaster
Pernajan kunta
S
ivukartta